Mäntyparketti

Original Collection parkettivalikoiman mäntyparketit on pintakäsitelty joko kuultovalkoisella öljyvahalla, tai kirkkaalla himmeäkiiltoisella lakalla tai mattalakalla. Nämä käsittelyt tuovat puun oman sävyn ja ilmeen luonnollisesti esiin. Valkoisen kuultoöljyvahakäsittelyn kanssa männylle käytetään lipeäkäsittelyä, joka hidastaa männylle ominaista luontaista tummumista, ja säilyttää lattian vaalean yleisilmeen pidempään. Tällä lipeä-valkoöljyvahakäsittelyllä on pitkät perinteet Skandinaviassa, ja sen on yhä erittäin suosittua mm. Tanskassa. Kirkkailla pintakäsittelyillä puun raaka-aineen luonnolliset värivaihtelut korostuvat enemmän kuin esimerkiksi värikäsitellyillä tuotteilla, ja takaavat mahdollisimman luonnollisen puulattian ulkoilmeen. Original Collection parkettivalikoiman mäntyparketit ovat oiva valinta mm. vapaa-ajanasuntoihin ja tiloihin joissa haetaan perinteisen lankkulattian ilmettä.

HUOM! Männylle on ominaista sen tummuminen ja punertuminen nopeasti UV-valon vaikutuksen myötä. Mänty on aina oksainen yleisilmeeltään. Mäntyä valmistetaan vain yhtenä vakiolajitelmana, jossa sallitaan puun luonnollinen syykuvio, värivaihtelu ja oksaisuus, johon sisältyy sekä terveet oksat että viiksioksat, yksittäiset pyöreät oksapaikat, pieni määrä mustia oksia sekä oksahalkeamien kittaus.

Kuvissa näkyy vain pieni osa lattiaa. Huomaa, että puu on elävä materiaali, jonka värisävyissä ja syykuvioissa on aina luonnollisia vaihteluita. Näytön väriasetuksien vaihtelusta johtuen kuva ei täysin vastaa tuotteen väriä luonnossa.